“къде да получите модно вдъхновение”

Модата в Европа през XV-ти век се характеризира с поредица от крайности и екстравагантност, от обемни рокли, които метат пода заедно с изключително дългите ръкави до плътно прилепналите чорапи и дублета в мъжкото облекло. Това е израза на ренесансова Италия. Шапки, качулки, хенин и други атрибути за глава придобиват все по-голямо значение и са драпирани, украсени със скъпоценни камъни, воали и пера.
Чорапите тази година също не са акцент в облеклото, изберете нещо неутрално или нещо в цвета на панталона, което да не се набива на очи. От известно време все по-модерно е за мъжете да се движат без чорапи, но това лично за мен поставя под въпрос хигиената на краката. Въпрос на вкус, би казал някой.
На модных подиумах дизайнеры Etro, Stella Jean, Red Valentino, Naeem Khan представили большое разнообразие этических нарядов. Модницам придутся по вкусу платья из плотных материалов с модным ярким орнаментом. Также можно выбрать яркую верхнюю одежду в этническом стиле.
Авангард не теряет своих позиций уже несколько сезонов, но в 2017 году это не просто смесь геометрических фигур. Некоторые орнаменты повторяют работы известных художников-авангардистов и являют собой необычное сочетание моды и искусства.
Дизайнерът Атанас Парушев има повече от 60 участия в български модни дефилета и 11 самостоятелни ревюта в България. Номиниран е от Българската академия за мода за “Модна къща на годината” – 1998 г., за “Индивидуален принос в българската мода” – 1999 г. , 2000 г.,  2001 г. и 2002г. Награда на “Форум Българска мода” – “Дизайнер на България за 2001г.”. Награда на “Модна фиеста – Албена” –  2003г. за най-проспериращ дизайнер – “Златната русалка”.
Спортен шик – още една черта, характерна за женските костюми 2017 година. Такива съоръжения са изработени от плътни, не мнущихся тъкани, панталони обикновено имат лента отстрани, както и на спортни панталони. Надмощие на такова облекло може да бъдат разнообразни – под формата на късо сако или удължен кардигана. Във всеки случай тази комбинация ще позволи да се създаде смели и ультрамодный женски образ.
Кстати, о душевном здоровье. Я, конечно, понимаю, некоторым не нравится зимняя серость и убогость, и они хотят в душе чувствовать себя яркой рыбкой на коралловом рифе, но всегда надо знать меру. Чересчур яркая одежда может ослепить водителей и спровоцировать ДТП, это небезопасно.
Весной и летом нам предстоит примерить на себя необычные образы, сочетающие в себе самые разнообразные стили и эпохи. Пора овладевать умением комбинировать классические вещи с элементами гранджевой и этнической моды, а также вписывать атрибутику рок-культуры в воздушные романтические луки, чтобы уже сегодня начать формировать свой стильный гардероб.
Нова, тзв. „дечачка“ мода потпуно је добила свој облик током 1923. године и трајала је до краја деценије. Тиме је жена показивала свест да су, не само њене способности равне мушким, него да чак ни физички не мора да личи на „слабији“ пол. Гарсон стил одликују поред равно спуштеног струка и кратко подшишана коса, „клош“ шешир, ципеле са пређицом и „писмо“ ташна. Материјали жерсеј и твид почињу да се користе за израду костима. Вечерња хаљина је дуга до чланака и с великим деколтеом на леђима. Јарке и светле боје су све више у употреби. Године 1924. „унформу“ за дан су чинили жакет (блуза или свитер) који покрива бокове, плисирана сукња дуга до испод колена, клош шеширић, кожна ташна, ципеле са пређицом. Хаљине мантили и строги костими били су хит зимске сезоне. Хаљина за вече се драпирала на боковима и носиле су се ешарпе како би се нагласио спуштен појас. Следеће године је строга равна линија гарсон стила била на врхунцу. Да би се нагласио покрет и брзина, креатори у поподневним и вечерњим тоалетама су проширивали доње делове. Естетика контраста је била у моди: строги кројеви и обиље детаља (украсне бордуре, цветни украси, вез…).
Елегантно топло яке със силиконова вата и полар . Подходящо за студените зимни дни. Дължина 75см. № Гръдна  ханш XL   112см   124см 2XL   116см   128см 3XL   120  130см 4XL   124   132см 5XL   128   134см
Сolorblocking (или сочетание в одном луке сразу нескольких цветов) – беспроигрышный способ разнообразить свой летний гардероб. Неискушенные модницы могут комбинировать в одном луке три цвета, одним из которых будет черный или белый. С ними отлично комбинируются остромодные оттенки малины и фуксии, а также насыщенный синий, оранжевый или изумрудный оттенки.
Прекрасен десен, перфектно съчетание на шифон и ликра. Раздвижена кройка, прикриваща несъвършенства. Ръкавите са от шифон. Гърбът е от едноцветен плат – ликра – в черно черно с пепел от рози Произведено в България  № гръдна   ханш  дължина  52    112      69см 54   116      69см 56   120      69см 58   124      69см
Предпосылки создания Синдиката (от слова синдик — должностное лицо) — организации, напоминавшей по своим функциям средневековую ремесленную корпорацию или цех, были следующие: защита авторских прав кутюрье от копирования их моделей и создание коллекций единичных эксклюзивных моделей для клиентов, желавших подчеркнуть свою индивидуальность и высокое положение в обществе. Звание «кутюрье» имел право носить только член Синдиката. Для вступления в эту организацию в 19 и первой половине 20 веков Дома моды должны были соответствовать определённым стандартам: осуществлять индивидуальный пошив одежды со значительной частью ручных швов, что по мнению Чарльза Уорта гарантировало уникальность модели и высокое качество (в отличие от швов машинного производства).
Регистрируясь на сайте cosmo.ru, вы подтверждаете, что ознакомились и принимаете правила пользовательского соглашения, Политику по обработке и защите персональных данных и соглашение об услугах Бонусного клуба Cosmo
Хитрость этой тенденции в том, что она абсолютно феминистична, но без бунта, как в тренде № 5, а с уверенной силой женщины, определившейся со своими желаниями и целями. Она может быть и матерью, и боссом, и художником, и бездельницей. Мужчины в её жизни — те, с кем можно провести свободное время, но никак не защитники и кормильцы. неведомым способом она сама о себе заботится.
НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ХОРА……МОШЕНИЦИ!!!!!!!ПОРЪЧАХ ОБУВКИ НА МЪЖЪТ МИ И ОЩЕ ГИ ПОЛУЧАВАМ………ВЕЧЕ ПЕТА СЕДМИЦА!А КАТО СЕ ОБАДИХ МИ СЕ КАЗА: “ДА ГОСПОЖО ПУСНАТА Е ПОРЪЧКАТА…..”ДА АМА НЕ НИТО ВЕСТ НИ…ТО КОСТ НИТО В СЛУЧАЯ ОБУВКИ ЗА СЪПРУГЪТ МИ….!!!!!ПРОСТО НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ …….!!! See More
Pentru fiecare produs vandut de catre SC Vivre Deco SRL, a fost platita taxa de Timbru Verde aferenta categoriei din care acesta face parte. Mai jos sunt prezentate valorile taxei de Timbru Verde aferente fiecarei categorii de produse:
I’m excited to be kicking off this month’s mini quilt theme! This set of three mini quilts is inspired by barn quilts. Make one or all of these fun, quick projects using a single charm pack and some yardage. This speedy project is perfect for that one charm pack you love, but can’t figure out what to do with!
Дълго време модата е привилегия на аристокрацията. За първи път терминът се появява в израза „нова мода“ (la nouvelle mode) през 1482 година за да обозначи промените в облеклото на елита на обществото. През 1549 година изразът се превръща в „да бъдеш в крак с модата“ (être à la mode).
Ю.Легенький досліджує моду з точки зору філософії, розглядаючи її феноменологію, дискурс, граматологію, риторику, етос та ерос. Він називає моду креативним епіцентром культуротворчості, в якому зароджуються нові імпульси для оновлення художньої культури. Як рушійна сила оновлення, мода, на його думку, містить найбільш актуальні нормативні зразки і таким чином бере участь у створенні, розвитку та зміні базових художніх ідеалів.
За ползите от сюжетно – ролева игра в ранното детство. – Роля на играта в човешките дейности.Играта, която е един от основните видове човешка дейност, е предмет на проучване на няколко науки. – Антропология, …
Еще одна деталь модного образа 2018 года. Этой весной перья могут быть на платьях, топах, юбках и всех остальных единицах гардероба. Поскольку перья являются самодостаточной деталью, не стоит сочетать их с кружевами, оборками и прочими декоративными элементами. 

Enter your Email Address

One Reply to ““къде да получите модно вдъхновение””

  1.          В Британии – как на улицах, так и на подиумах – стиль гранж соединился со стилем нью-эйдж. В музыке для этого стиля характерны бесформенность, текучесть, космические мотивы и синтезированные электронные звуки (композиции Брайана Ино, Клауса Шульца). В одежде нью-эйдж проявился в свободном смешении мотивов разных культур и стилей в рамках одного костюма. В отличии от гранжа нью-эйдж создавался сознательно, дабы подчеркнуть одухотворенность образа современника. Большое влияние на формирование стиля оказала “Белая коллекция” Рифата Озбека. Он предложил романтическую интерпретацию городского турецкого костюма – накидки, бюстье, шарфы, шаровары. И роскошные модели для вечера, и повседневную одежду, и спортивные модели были только белого цвета!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *